ponedeljek, 16. avgust 2010

O SKUPINI KANSKY


Skupina Cirkus Kansky je skupina mladih slovenskih ustvarjalcev na področju cirkuških veščin, plesa, gibalnih veščin in uličnega gledališča. Včasih je delovala pod imenom Šmirulja, ki obstaja od leta 2007.  Skupina je dinamičnega značaja, kar pomeni, da tudi njeni bazni člani, delujejo kot samostojni umetniki, ki se priložnostno zberejo. Ob vsaki priložnosti pa stremijo k vsakokratnim sodelovanjem z različnimi mladimi ustvarjalci iz Slovenije in tujine.
Ustanovni člani »Cirkusa Kansky« izhajajo iz različnih uprizoritvenih področij; obvladujejo znanja cirkusa, kitajske akrobatike, sodobnega plesa, uličnega gledališča, zračnih akrobacij, capoeire itd. Delujejo tako na področju odrskih umetnosti,  performensov na prostem, kot na področju izobraževanja otrok in mladine.
 V tem kontekstu »Cirkus Kansky« predstavlja tudi proces uveljavljanja, uprizarjanja in predajanja znanja cirkuške umetnosti - v svojevrstnem oplajanju z uličnim teatrom, plesom in performansom – tako znotraj slovenskega kot mednarodnega prostora.

Ni komentarjev:

Objavite komentar